Pes bojovný

16. července 2013 v 19:37 | meruper
Pes bojovný (Dusicyon australis), dříve nazývaný Canis antarcticus (antarktický vlk), byla šelma volně žijící na Falklandských ostrovech, která vyhynula v roce 1876. Jeho taxonimocké zařazení bylo několikrát upravováno. Nejprve byl považován za vlka (canis), poté za kojota a nakonec v roce 1914 byl druh již jako vyhynulý označen současným latinským jménem Dusicyon australis. Tento druh byl vysoký v kohoutku 60 cm a dlouhý 120-160 cm. Zbarvený je podobně jako evropský vlk. Jelikož nebyl pes bojovný jako živočišný druh nikdy pořádně zdokumentován, ví se o jeho způsobu života poměrně málo. Pravděpodobně lovil ptáky hnízdící na zemi (např. tučňáky), larvy a housenky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama